Detoksifikasyon neden yapılır?

Detoksifikasyon, organizmanın kendisine yaramayan ve bozucu etkileri olan bu zehirli maddelerden kurtulmasıdır.

İnsanlar topraktan, sudan, soludukları havadan, yani atmosferden ve aldıkları gıdalardan dolayı binlerce kimyasal toksik ve zehirleyici maddenin etkisi altında kalmaktadırlar.

Bu zehirleyici maddeler insan organizmasında, beden direnç sisteminin azalması veya yok olması, hormonal dengesizlik veya fonksiyon bozuklukları, sinir sistemi bozuklukları veya direnç kaybı, fizyolojik dengesizlikler ve hatta geriye dönüşü olma­yan hastalıklar (kanser) gibi çok çeşitli belirtilerle kendilerini gösterir.

Detoksifikasyon, organizmanın kendisine yaramayan ve bozucu etkileri olan bu zehirli maddelerden kurtulmasıdır.

Detoksifikasyon neden yapılır?

Çağımızda özellikle metropollerdeki insanlar endüstriyel kimyasallar, pestisit diye tanımlanan, tarımda kullanılan zehirli maddeler, gıdaların bozulmaması için kullanılan katkı maddeleri, ağır metaller, anestezik maddelerin ve özellikle bilinçsizce kullanılan ilaçların kimyasal kalıntıları, toplumlarca legal kabul edilen drogların (alkol, tütün, kafein) kalıntıları ve illegal droglardan (eroin, kokain vs) oluşan çok karmaşık bir kokteylin etkisi altında yaşamlarını sürdürme çabasındadırlar.

Detoksifikasyon, diğer bir adıyla toksinlerden arınma son derece karmaşık bir işlemdir ve kişiye özel olmak zorundadır.

Bu sadece sulu besinler alarak veya lavman yapılarak olacak bir şey değildir. Detoks programlarının gruplara değil, kişiye özel olması zorunludur.

Detokstan iyi sonuç bekliyorsanız mutlaka bu konuda eğitim almış bir hekimin kontrolünde olmalısınız. Çünkü hekim olmayanlar problemi sadece bir beslenme alışkanlığı bozukluğu gibi algılıyor.

Kaynak: Dr. Hüseyin Nazlikul, M.D., PhD. / Detoksu Keşfet Kitabı