Geceleri yemek yemenin insan sağlığına etkisi herkes tarafından bilinmektedir. Fakat bilim insanları akşam yemeğinin de tüketilmemesi gerektiğini vurguluyor.
Dr. Hüseyin Nazlikul, M.D., PhD., çok satan "Uykunun Sihirli Gücü: ve Tehlikeli Ninni Elektrosmog" kitabında uyumadan önce midenin dolu olmaması gerektiğini vurduladı.
Kitabında kaliteli uykunun da sırlarını paylaşan Dr. Hüseyin Nazlikul, M.D., PhD., "Dolu bir mideyle yatağa girmek son derece yanlıştır. Çünkü bağırsakların çalışması biyolojik saat ile belirlenmiştir. Tok karnına uyuduğumuzda beyin sürekli mide ve bağırsaklardaki besini parçalamak için uğraşacaktır. Dolaşımdaki kanın büyük bir kısmı sindirim bölgesine odaklanacak ve uyku durgunluğunda midenin peristaltik hareketi zorlaşacaktır" dedi.
Kaliteli bir uyku uyumanın aç karnına uyumaktan geçtiğii açıklayan Dr. Hüseyin Nazlikul, M.D., PhD., "Tok uyuduğumuzda beyin; midemizi ve bağırsaklarımızı çürümekten kurtarmak için çırpınır. Bu yüzden uyandığımızda sanki hiç uyumamış ve dinlenmemiş gibi hissederiz dedi.
Araştırmalar Nazlıkul'u doğruluyor
Almanya'da yapılan araştırmalar da Hüseyin Nazlıkul'un açıklamasını destekliyor. Almanya'da yapılan araştırmaya göre saat 23.00'te uyuyan bir insanın en ge 19.30'da akşam yemeğini yemiş olması gerekiyor.
Nazlıkul, kaliteli bir uyku ve uzun yıllar sağlıklı yaşamak için aç olarak ve boş bir mideyle uykuya dalmanın önemini her fırsatta vurguluyor.