Nöralterapide ilk olarak lokal tedavi uygulanır. Ardından cevap alınamazsa segmental ve derin enjeksiyon tedavileri yapılır. Tedaviye cevap alınamayan durumlarda ganglion ve bozucu alan tedavisi gerçekleştirilir.
Ganglion Tedavisi:
Tedaviye cevap alınamayan durumlarda, üst etki yapan organlara müdahale etmek gerekir. Bu anlamda rahatsızlığın olduğu bölgede bulunan ganglion veya trigger noktaları da uyarılarak tedaviye dahil edilir. Otonomik ganglionlar toksik hale gelip, uzun süre böyle kalabilirler. Ganglion enjeksiyonu yapmak, ganglion detoksifikasyonu için en hızlı yoldur.
Bozucu Alan Tedavisi:
Yukarıda da belirtildiği gibi vücudun herhangi bir yerinde önceden geçirilmiş veya hali hazırda var olan lokal bir irritasyon, patolojik bir saha (bozucu alan) haline gelebilir ve nörovejetatif sistemi bozarak vücut fonksiyonlarının bazılarında bozukluklara neden olabilir. Bu nedenle tedaviye cevap alınamaması durumunda, bozucu alanların araştırılarak tedavi edilmesi son derece önemlidir. Tabi ki ilk başta Adler noktalarının hassas olup olmadığının incelenerek sorunlu olan bölge veya alanın regüle edilmesi gerekmektedir.
Nöralterapide kullanılan LA’ler için maksimum doz (70 kg ağırlığındaki bir kişi için):
Ø Lidokain (% 1 lik): 20 ml
Ø Prokain (%1 lik): 50 ml
Ø %2 lik preparatları kullanmaktan uzak durulmalıdır; çünkü bunlar hızlı bir şekilde perfüze oldukları için maksimum dozu yakalama riski daha fazladır.
Hastalıkların tedavisinde Nöralterapiye ek olarak akupunktur, refleks tedavisi, manuel terapi, manyetik alan, biyofoton, homeopati, ozon terapi, kolon hidroterapi vb diğer tamamlayıcı tedavilerden faydalanmak, biz hekimlerin başarısını daha da artıracaktır.
Kaynaklar;